Заготівля кормів на зиму для диких тварин

Автор:  Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
19.07.2019 14:59
Загальні новини
    Щоб лісовим мешканцям було чим підкріпитися взимку, лісогосподарські підприємства турбуються  про це вже тепер. Роблять це лісівники з метою збереження популяції фауни у зимовий період,  адже в засніжені та морозні зими погіршуються умови добування корму, і це призводить до надмірного виснаження диких тварин.
    Віники заготовляють з різних порід дерев та рослин, а саме: кропива, липа, береза, верба, осика, дуб.  
    Кормові віники після зв'язування висушують в процесі сушки віники замочують 1-2 рази в 10% розчинів кам'яної солі, після висихання їх розміщують на горищах або в спеціальних приміщеннях, які обов'язково повинні провітрюватися. Одночасно проводиться заготівля сіна та коренеплодів.
    Підгодівля диких тварин розпочинається у зимовий період, початок і закінчення його, визначається у залежності від конкретних кліматичних умов - як правило, початок це тоді, коли випадає перший сніг і триває 100-120 днів. Лісівники підгодовують дичину, викладаючи заготовлені корми. Така допомога дозволить звірині успішно перезимувати та привести навесні здорове молоде потомство.
 
 
                                                                                                                  Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ